Bøker

Gudinnens fortellinger

går dypere inn i mange myter om gudinner og kvinner og forsøker å avsløre historiens og religionenes løgner om dem. Vi har funnet spor dypt begravd i eventyrene som forteller oss at minnene om gudinnene fortsatt lever skjult i folkediktningen slik det ofte skjer når sannheten blir undertrykt.

Vår bok bygger på kurs vi har holdt en årrekke i Norden, på Kreta og Malta. På våre kurs går vi tusener av år tilbake på jakt etter den opprinnelige Gudinnen og kvinnen. For at kvinner og menn igjen kan leve i fredelig og fruktbar sameksistens, er det nødvendig å gå helt tilbake til prehistorisk tid for å finne årsakene til den ubalansen som eksisterer i verden i dag. Når vi forstår hvor denne ubalansen oppsto og hvorfor, kan vi lettere forstå hva vi sliter med i dag.

Kunnskapen om et mulig fredelig prehistorisk samfunn der Gudinnen var høyeste guddom og der foreningen mellom mann og kvinne var hellig, har gitt menn og kvinner tro på at en bedre verden er mulig. Gjennom å dykke dypt ned i de etablerte strukturene som påvirker våre oppfatninger av det maskuline og det feminine, håper vi å kunne omorganisere disse slik at vi kan nærme oss et partnerskapsamfunn igjen.

Boken kan bestilles slik: Betal inn kr. 200 (pluss porto kr. 70 = kr 270) til konto nr. 05395064829, Kvinneakademiet og send samtidig navn og adresse via sms til 91625862 eller Vipps til 91625862. Husk navn og adresse.

Huldra er Hel

Den nye boken Huldra er Hel utforsker mytene om Hel og sagnene om Huldra og finner en mulig sammenheng mellom disse to kvinneskikkelsene.

Også i denne boken starter forfatterne med et tilbakeblikk på arkeologi og den store Gudinne i Norden, Hel. De følger i Hels spor til jotunkvinnene og de norrøne gudinner. Deretter undersøkes forbindelsen mellom disse og Hukdra.

Forholdet til naturen får spesiell fokus og mange perspektiver diskuteres, så som naturvesener, naturens forunderlige og underige liv og “usynlige” samarbeid.

Avslutningsvis utforskes “ny-gamle” rollemodeller for kvinner.

I kjent skrivestil blander forfatterne akademisk forskning og fiksjon.

Boken kan bestilles slik: Betal inn kr. 250 (pluss porto kr. 50 = kr 300) til konto nr. 05395064829, Kvinneakademiet og send samtidig navn og adresse via sms til 91625862 eller Vipps til 91625862. Husk navn og adresse.